De første kartofler

Tja, tiden er inde, en kartoffelplante skulle inspiceres. Ingen tid at spilde. Spaden bliver fundet frem og der laves det første dybe spadestik. Jorden er lidt fugtig, men, denne fine og sprit nye 50 kr’s spade fra Harald skal nok nu nok klare det….. tror jeg.

Knæk siger det og jeg står nu med en 4 cm lang spade. Knækket lige der hvor skaftet ikke længere er markant synligt. Pis siger jeg, og fortæller mig nabo i spøj: “De er sgu nok ik klare endnu. Det var en skjult besked fra spaden.” “Ja, jeg henter lige greben.” Som sagt så gjort, fluks får vi kartoffelplanten op af jorden.

Stor skuffelse, kartoffler på størrelse med 4 ærter. Det på trods af en 2 meter høj busk oven på….

Det viser bare, at nogle gange kan en spade også have ret.

En anden plante blev kigget nærmere på. Denne gang dog med en anden metode. Der blev gravet et stykke fra planten og så ellers udgravet under den. Så kan man lige stikke en hånd ned i huldet og rage planten på kartoflerne uden at rive den op af jorden. Der var bingo, halvdelen af kartoflerne blev plukket, resten hænger der endnu 😉

PS: De smager satme godt med en pakke smør og nogle løgplantestængler 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s