Sundsmark kolonihaveforening Sønderborg, en dejlig oplevelse.

En oplevelse med censur, trussler, invasion af privatlivets fred samt meget mere.

Jeg havde lånt min makkers kolonihavehus i et par måneder og ville selv have et.
Jeg aftaler med sælger af en kolonihave, at jeg skal give 15.000 kr. Jeg overfører pengene.

Dagen hvor overdragelsen skal ske. Jeg bliver mødt af en udskældende kasserer der ser ud til at lide af en eller anden personligheds forstyrrelse, han opførsel er helt ekstrem og ude af proportioner. Jeg ved ikke hvor mange reprimander jeg får af manden jeg aldrig har set før. Formanden Birthe Sveen er lige så aggressiv i hendes opførsel. Bestyrelsens opførsel var så slem at de tidligere ejere følte sig nødsaget til at undskylde. Han forklarede at vi muligvis havde jokket på deres authoritet ved at overføre pengene før kontrakten var underskrevet. Dette var dog aftalt med tidligere formand. At man skulle blive så maule over at tingene ikke lige gik efter deres hovede var overraskende men det ville blive mere åbenlyst senere, at de havde set sig sure på mig pga. denne affære.

Jeg køber en lille el-generator og et udstødningsrør til en scooter så jeg kan tage lidt hensyn til de andre kolonister og lyddæmpe generatoren. Udstødningsrøret kostede ca. 10% af mine samlede midler til mad og forplejning, smøger osv. for den måned. Noget af en investering på 700 kr. Jeg kommer senere til at fortyde denne investering.

En aften hvor jeg sidder med min laptop og har min generator kørende, så stopper generatoren pludseligt. Jeg blev lidt forvirret over situationen fordi jeg mente jeg lige havde fyldt den op. Det viser sig at kasseren rendte ind og slukkede min generator kl 21.30 om aftenen fordi han lige syntes at det var et nødvendigt onde. Den er vidst ikke helt ren.

Der går ikke længe så kommer Birthe Sveen og næstformanden forbi mens jeg sidder inde i min hytte. Jeg kan høre fra Birthe Sveen som er formand for kolonihaveforeningen: “Jeg er fandme ligeglad med om han vil have jeg går derind… nu går jeg derind alligevel!!!” Det gjorde hun, jeg hørte det og indvendigt begyndte jeg at koge over sådan en opførsel og sådan et mundtøj fra formanden. Det var meget uventet! Da jeg kommer ud er hun allerede på vej ud af haven. Hun skynder sig at indskyde: “Nåh, så du var hjemme…” hvilket er det dummeste hun kan finde på at sige for at jeg ikke bliver mere sur.

Prøver hun virkeligt til at lyve sig fra at hun bare rendte ind i haven? Forsøger hun virkeligt at lyve sig til at hendes intentioner var at tale med mig? I så fald ville hun nok have banket på døren. Det gjorde hun ikke. Hun gik ind, kiggede på mine tomatplanter, (kasseren gav mig reprimander om at man ikke må plante cannabis) så hvad mon hun ville? Hvis formanden vil have hamplanter, så anbefaler AngryAdmin at Birthe kontakter sin søster… Det kunne være hun vidste noget.

Jeg gør dem opmærksom på at jeg lider af angst og ikke kan tåle at folk render rundt i min have og at jeg ikke vil have de render rundt i min have og at de ikke har ret til bare at vade ind. Det skulle jeg aldrig have sagt. jeg får en længere belæring om hvordan bestyrelsen har ret til at  krænke medlemmernes rettigheder og fuldstændigt ignorere folks privatliv. Hendes og kasserens undskyldning var: “vi skal jo kunne vurdere…”

I marts april 2017 har vi en del indbrud og jeg får jaget dem væk en nat. Der  står senere et par folk fra kolonien ude for min port og vil lige høre hvad der var sket. Formanden Birthe Sveen kommer forbi. Hun står 2 meter fra mig. En siger, ja, Michael jagtede nogle indbrudstyve i nat. Fra Birthe kommer der “Hvad fanden laver han her ude om natten?” altså 3 person omtale om en person der står lige foran dig? Respekt! Næh… hun forsatte mens jeg var der med at ignorere mig og omtale mig i 3 person som om jeg ikke var tilstede. Den tidligere ejer ser ud til at have ret i at vi må have trådt på hendes sukkermad.

2 dage senere fanger politiet og jeg indbrudstyvene. Der går 2 dage, så kommer Birthe Sveen forbi med næstformanden. Jeg er igang med at lave noget elektrisk arbejde inde i huset og har lige fået stød 😀 Så kommer det sjove, Birthe mener hun er berettiget til at gå ind i naboens have for at råbe ind i min have for at kræve at jeg slukker min generator og stopper med de ting jeg har gang i. Jeg siger til hende at jeg lige er igang med noget. Hun begynder at råbe og skrige endnu mere. Jeg har fået nok af hende og kasseren og hendes chikane. Jeg råber af hende at jeg ikke respektere magtliderlige kvinder der har lort i munden. Jeg troede egentligt hun var kommet for, på foreningens veje at takke mig for indsatsen mod indbrudstyven. Næh, sådan skulle det ikke gå.

Der kommer en klage fra et nærlæggende villakvarter omkring min modificerede generator og støj. Fair nok, jeg graver et dybt hul og sætter den derned. Hvis jeg ikke får flere klager så har det vel hjulpet tilstrækkeligt. Der kommer en advarsel fra bestyrelsen. Birthe Sveen har nu bestemt sig for at ændre på ordensreglementet så man ikke længere må køre med generator fra kl 00-08.  Nej Birthe, sådan virker det ikke. Trusselsbrevet blev ignoreret. Her ligger to fejl. Foreningens formåls paragraf indeholder ikke hjemmel til indgreb i folks generatordrift hun har ingen authoritet til at kræve folk gør noget som helst, desuden er foreningen ikke en inkassovirksomhed der skal afstraffe deres medlemmer.

Jeg bliver indkalft til møde pga. et par stykker ukrudt ude foran min hæk (man skal holde vejen ren ud til midten. Det har jeg været ret god til og der var måske 5-10 stykker ukrudt af småtings afdelingen. På vej til mødet kommer jeg til at tænke på om det måske ikke er et skrædersyet tiltag for at drille mig personligt. Jeg tager derfor lige et par billeder af de omkringliggende veje. Der var tydeligvis ikke sket noget i mange år. Dog var jeg den eneste der fik en advarsel og en mødeindkaldelse? Tja, chikanen fortsætter med stor stil og meget målrettet! Vejene jeg tog billeder af i 2016 ser stadig sådan ud.

Da jeg havde svamp i mit gulv måtte jeg rive det op. Under gulvet var der en halv meter flamingo som jeg ikke anede hvor jeg skulle gøre af. Det blev lagt i plasticsække i baghaven så jeg kunne bruge det når jeg fik noget nyt træ og nyt gulv. Formanden kommer hårnakket og påstår at der er blevet set rotter i mit affald (jeg vil mene affaldet består af gange anvendeligt flamingo isolation og er derfor byggemateriale) jeg gør hende opmærksom på, at 1) Der er ingen herude der kan have set rotter det var ude for sæsonen og naboerne var der aldrig. 2) Hvis de havde set rotter havde de nok sagt noget, idet de ville være nødsaget til at gå ind i min have… idet naboerne ikke er der, må det jo være andre folk ikke? Jeg flytter flamingoen fra det læ den lå i. Ingen huller i jorden, ingen rottelort eller spor, damen er fuld af lort. Alligevel belæmrer hun kommunen der kommer med en kasse med rottegift. 3) Der er meget lidt næring i flamingo. Derfor æder de det ikke selvom det mætter godt. Derfor ikke optimalt spisekammer/bosted for rotter. Det meste af “affaldet” er blevet genanvendt som isolation. Det bliver spændende hvad der sker når jeg brækker det sidste af gulvet op… kommer formanden flyvende og råber og skriger igen? I så fald vil hun blive budt på kaffe og en afklaring omkring hendes mentale helbred. Hun blev advaret, at hvis chikanen fortsatte ville det blive politianmeldt.

Del II kommer snart, så kan i få lidt mere information om hvordan hjemløse kolonihavehusejere bliver behandlet i sønderborg kommune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s